Gå til innhold

Nybegynnerkurs i kajakkpadling

Grunnleggende sikkerhet

Havpadling er en fritidsaktivitet som egner seg for de aller fleste, uavhengig av kjønn og alder. Likevel er det viktig at man lærer seg grunnleggende sikkerhet før man legger ut på egen hånd. Opplæring i hvordan redde seg selv og andre dersom kajakken velter, har høyeste prioritet på vårt nybegynnerkurs.

Både kajakker og utstyr er av førsteklasses kvalitet, og er jevnlig til fornyelse og oppgradering. Instruktørene er blant de mest erfarne i hele landet.

Padleteknikk

Utover grundig gjennomgang og trening på forskjellige redningsteknikker er målsettingen at du skal lære rett padleteknikk, og lære å manøvrere kajakken på en sikker og effektiv måte. Dette er viktig blant annet for å unngå belastningsskader.

Vi vil også lære deg forskjellige «støtte-tak», det vil si måter du kan bruke åren på for å unngå å velte – for eksempel i høy sjø.

Videre vil du få instruksjon i forøvelser til eskimorulle, samt mye mer. Vi bestreber oss for å gi deg en sikker og positiv padleopplevelse.

Nødvendig utstyr

På kurset får du låne havkajakk med alt nødvendig utstyr; tørrdrakt, hette og våtsko.

Deltakerne må selv ha varmt undertøy (ull eller fleece), votter, lue og ekstra skifte. Det å holde seg varm er en forutsetning for effektiv og behagelig opplæring.

Kjøpe eget utstyr

Vi har gode tilbud på tørrdrakter og annet padleutstyr →

Tromsø havpadleklubb

Etter gjennomført kurs, kan man melde seg inn i Tromsø Havpadlekubb. Som medlem har man adgang til leie/bruk av klubbens kajakker og utstyr. Klubben vil kunne gi deg nærmere informasjon om dette.

Tromsø havpadleklubb sin nettside →

Hva koster kurset?

Prisen er kroner 2.600,-, og inkluderer ditt eget Våttkort etter gjennomføring. Vi fakturerer etter kurset er avholdt, med 14 dagers forfall.

Hva er aldersgrensen?

Aldersgrensen er 16 år, men barn fra 12 år kan delta sammen med en voksen.

Får jeg kursbevis?

Etter fullført kurs får du utstedt ditt eget Våttkort (Grunnkurs Hav).

Bonus! Vårt grunnkurs går langt utover Norges Padleforbund sitt grunnkurs og inneholder også de fleste av elementene fra NPFs Teknikk-kurs.